Treningsuken

Praktisk info rundt treningsuken

Hvem passer treningsuken for?

Treningsuken passer for de som kan ri selvstendig, vi har ikke tilgang til leiere på treningsuken. Du må kunne trave, galoppere og hoppe alene.

Uken blir tilpasset den enkeltes behov, vi rir for det meste to ganger om dagen samt teori. Vi skal også filme litt og gå igjennom disse. Treningsuken er steget opp fra en vanlig rideleir og det krever at du er selvstendig i forhold til “fritid” og omgang med hestene. Vi fokuserer også mot stevne deltagelse.

Ta med egen hest?

Ja, man kan ta med egen hest. Leiren koster 6.500kr og inkluderer da, paddock, boksplass og flis. All mat som hesten din skal ha, tar du med selv. Maten gjøres klar per dag og settes ved boksen. Man forplikter seg til å holde boksen ved like i forhold daglig renhold, evt hærverk på boks/paddock, skal utbedres eller erstattes. Paddock skal også møkkes daglig. Også fint å ta med en ekstra vannbøtte til paddock. Det er ikke sikkert vi har ledig skapplass, så fint om fôr og utstyr kan oppbevares i eget skap eller henger. Du slipper selv hesten din ut og inn og følger stallens inn-utslippstider.

Skal du ha med egen hest, er det kjempefint om du skriver noen ord på mail til Sylvia, om hvilket nivå du og hesten er på, evt hvilke utfordringer dere måtte ha og hva dere ønsker å øve mer på.

For rideleir-assistentene

Treningsuken er også for de som har jobbet tre rideleirer i år. Passer ikke dato, så vil det bli satt opp flere leirer for assistentene utover året.

Ønsker du å delta og har jobbet på tre rideleirer (jobber du kun dagleir, vil det bli satt opp ekstra oppgaver eller trukket fra leietimer, slik at det ikke skal bli urettferdig)

For å melde deg på, sender du bare inn skjema som vanlig, men merker hvilke uker du har/skal jobbe. Husk at Elinor legger ut hvem som kan jobbe de ulike ukene, da vi er avhengig av at det er nok deltagere og ikke minst behov. Da velger vi utelukkende etter tidspunkt dere meldte dere på. Samt det er noen assistenter som bare kan leie de aller minste grunnet erfaring/str. og disse blir da vurdert ut i fra behov. Skriv også gjerne ett hesteønske, om det er en spesiell hest du ønsker å ri.

Hva skal man ta med av utstyr på treningsuken?

Stort sett det samme som en vanlig rideleir, utstyrsliste finner du under praktisk info rideleir. Det er viktig å ha med godt rideutstyr, du kan ikke komme på treningsuke uten leggchaps/ridestøvler, hjelm og vest. Er du over 16 og ønsker å ri uten vest, så er dette ok, så lenge det er godkjent av foresatte. Er du over 18, så bestemmer du selv.

Vi rir også mer enn vanlig rideleir og øktene er mer intense, så viktig med godt med skift og ikke minst drikkeflaske.

Det blir og en del teori så det er fint at dere tar med skrivesaker og treningsdagbok.