Hvordan starte å ri hos oss?

Trykk på “Fyll ut skjema” knappen under for å registrere deg for kurs/venteliste. Det ser ut til at på noen plattformer så må du åpne lenken i nytt vindu. Ellers kan du registrer deg på skjema under “Kurstilbud”.  Info om selve kursene samt priser, finner du ved å scrolle nedover på siden her! 

Fyll ut skjema!

Når er rideskolen stengt og når går den som vanlig, i forhold til høytider.

Stengt: 

  • Uke 9
  • 17 mai
  • Uke 13
  • Mandag uke 14
  • Uke 26-33

Kurstilbud

Stellekurs er nytt hos oss, dette passer de aller minste eller de som er ny i hesteverden. Vi lærer å stelle hesten, hvordan omgåes hesten i stallen og ved eksempelvis leing. Vi skal lære å bli trygg med hest, lære litt om fôring, hva spiser hesten, hva er det viktig at vi ikke gir hesten mm. Samt om skader hesten kan få og hvordan behandle disse.

Dette er også nyttig for de som allerede går i rideskolen.

Vi har foreløpig stellekurs mandager kl 18-19, dette er nyoppstartet kurs, og vi har fortsatt noen ledige plasser!

 

Påmelding stellekurs

Vi har ikke noen rene sprang eller dressurkurs. Men vi har noen forskjellige typer kurs, som knøttekurs, som er for de minste hvor en del av ridetimen er stelling og oppsaling. Vi har også mammakurs, som er hovedsaklig for mødre som vil lære å ri. Vi deler opp året i perioder. Vi har en periode med dressur, hvor vi avslutter med program-ridning, hvor rytterne får protokoller og blir dømt som på stevne. Vi har perioder med sprang, bakkearbeid, bomarbeid, rideveier, sitstrening mm. Vi er også på tur. Dette for at elevene skal få variert trening og ikke minst riktig grunntrening.

Vi bruker mye leiere i rideskolen, dette for at elevene skal få bruke konsentrasjonen sin på å utvikle sits og balanse sammen med andre viktige ride-ferdigheter. Og ikke minst av hensyn til hesten. En ubalansert rytter vil gjerne holde seg fast i tøylene eller bruke tøylene for å reise seg opp og ned i salen. Dette vil da bidra til at rytteren drar hesten i munnen, noe vi selvfølgelig ikke ønsker. Rytterne skal lære å ri med en balansert, stødig og myk hånd. De skal lære respekt for hestens munn og vi skal lære riktig grunnridning slik vi slipper å bruke store virkemidler for å få hesten til å gjøre som den skal. Rytterene skal lære å ri på kompromiss og i samarbeid med hesten, ikke tvinge eller bruke makt.

Har man leier er det også lettere/kjappere å lære å eksempelvis ri lett, uten å klemme sammen bena. Ofte vil rytteren gjøre dette og da gi hesten direkte beskjed om øke tempo. Vi ser at vi unngår misforståelser mellom hest og rytter, ved å følge opp dette så tidlig som mulig. Vi ønsker følsomme, responsive hester og ryttere, som er klar på hva de skal 🙂

Vi trenger informasjon i forhold til hva vi har av tilgjengelige hester.

Dette kurset er ett intro kurs til voltige, vi bruker bukk og hest. Voltige innslaget på juleshowet gav mersmak og vi starter opp ett helt nytt kurs. Voltige er ett supert tilskudd til rideskolen, her får du øvet på balanse, du får bedre sits og blir tryggere på hesten!

Kurset går over ti timer og koster 2.500kr

Utstyr: myke turnsko eller antiskli sokker, tights og tettsittende klær.

Sikkerhet: pga av sikkerheten kan man ikke ha hjelm og vest på voltige. Dette er for å unngå å sitte fast, bli dratt etter hesten, skade andre mm. Ta kontakt med Elinor om du har ytterlige spørsmål.

 

Mamma/Pappa kurset er tilpasset foreldre som har lyst til å enten videreutvikle kunnskap eller lære seg å ri. Ridning er en flott sport å drive med sammen med barnet ditt og desto mer du kan desto større ressurs er du for barnet ditt. Ikke minst er det veldig morsom og lærerikt. En hyggelig måte å holde seg i form på og veldig sosialt. Vi tilpasser gruppene og tar det i ditt tempo.

Det kommer også egne turer og arrangementer for mamma/pappa kursene.

Vi er som vanlig ganske sprengt på kapasitet, men du kan fylle ut skjema under for å sette deg på venteliste, så tar vi kontakt med deg så fort vi har noe passende.

 

Ønsker du ikke dette, så husker du av over

Privattimer utføres som regel i helgene, timen varer i 45 minutter og koster 450kr.

Fyll ut skjema for å bestille privattime;

Her kan du også legge inn om du evt. ønsker å bruke egen hest. Evt dato forslag

Ny i rideskolen? Vi setter stor pris på om du setter deg inn i informasjon under 🙂

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Elinor 🙂

Viktig informasjon til kurselever i rideskolen.

En ridetime varer i 45 minutter, dette inkluderer stelling og på-saling av hest (gjelder ikke alle kursene), oppsitting og ned+oppskritting av hesten. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. Ridekurset er bindene, velger man å avslutte kurset, får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre. Ubenyttede timer blir ikke refundert.

Det er viktig at det er ro på tribunen/hallen under ridetimen, foreldre/pårørende er ansvarlig for at medbragte barn er rolig og stille under timene. Dette er av hensyn til rytterene og at hestene ikke blir forstyrret eller blir redde. Det er forbudt å gå inn til hestene som er i luftegårdene og gå ikke inn til hestene i boksene uten tilsyn fra ansatt.

Rir du på første time klokken 17:00, så møter du i stallen. Rir du på en av de andre timene, så møter du i ridehallen. Parkering er foran stall, langs paddock gjerde. Er det mye folk i stallen skal ikke foreldre/pårørende oppholde seg her. Spør gjerne instruktør om det er plass til at andre enn eleven, oppholder seg i stallen. 

Dersom vi må avlyse en eller flere ridetimer, grunnet forhold vi ikke kan kontrollere, som eksempelvis; pandemi restriksjoner, brann, innbrudd, naturkatastrofer mm. Blir ikke disse refundert. Skulle derimot vi avlyse av andre grunner som; skadet hest, tapt sko, ridelærer er syk eller lignende, vil de tapte timene legges til ridekurssyklusen. 

Vi kan ikke garantere at eleven får samme hest gjennom hele kurset. Det er viktig for oss at elevene lærer å mestre ulike hester med ulike behov. 

Forsikring 

Vi har ansvarsforsikring men oppfordrer på det sterkeste alle som rir hos oss til å ha egen ulykkesforsikring. All ridning skjer på egen risiko. Ulykker kan inntreffe og det er dyr vi har med å gjøre. Så vi oppfordrer alle til å ha egen forsikring. 

Foreldre har ansvar for at barn opptil 18år-følger opp våre sikkerhets rutiner under ridning og i kontakt med hestene. Disse finner du på vår nettside. Ridning er en risikosport og alle som rir må bekrefte at de er informert om dette for å ri på vår rideskole. Man kan falle av, bli tråkket på, bitt eller lignende ved omgang av hest. Det er viktig at det er ro på tribunen/hallen under ridetimen, foreldre/pårørende er ansvarlig for at medbragte barn er rolig og stille under timene. Dette er av hensyn til rytterene og at hestene ikke blir forstyrret eller blir redde. Det er forbudt å gå inn til hestene som er i luftegårdene og gå ikke inn til hestene i boksene uten tilsyn fra ansatt.

Påmelding, angrerett, samtykke til bildedeling og automatisk videreføring av ridekurs og betaling. 

Ridekurset er bindene, velger man å avslutte kurset, får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre. Ridekursene går kontinuerlig og vi har valgt en abonnement løsning, der man trekkes per måned. Husk det er viktig å følge med på at det er nok dekning på kortet som du registrerer. Husk å oppdatere kortinfo dersom kortet utløper!  Ønsker du ikke å fortsette på kurs, plikter du å gi en måneds skriftlig, ellers ansees neste kurs påbegynt og skal betales. For utmelding sender du mail til dahlequestriancenter@gmail.com. All betaling gjøres via deltager.no sin løsning. Har du utfordring med å betale, vennligst ta kontakt på mail adresse over. Det koster 1280 per måned med en timespris på kr 320. Vi har dessverre sett at vi må øke prisene grunnet generell prisstigning i markedet. Dette må vi også gjøre for å ivareta hestenes velferd i forhold til fôring, skoing og ellers faste utgifter. Dette er også med på å dekke leier, for de som trenger det. Vi håper på forståelse! <3

Med bakgrunn i angrerettlovens paragraf 22, punkt m, er levering av tjenester knyttet til fritidsaktiviteter, når det i avtalen er fastsatt en bestemt dato eller ett bestemt tidsrom for utførelsen av slike tjenester, unntatt fra angreretten. Alle våre ridekurs er derfor unntatt angrerett og økonomisk bindende. 

Det er ditt ansvar å oppgi riktige opplysninger knyttet til navn, adresse, mail og telefon. Det er ikke rideskole når det i kalender er markert som stengt, kalender ligger tilgjengelig på våre nettsider. Ellers er rideskolen stengt, sommerferie, høstferie, vinterferie, påskeferie og juleferie, da etter skoleruta. Helligdager kan variere. 

Pris per kurs kan variere og du finner en oversikt over priser på vår nettside. Ved innmelding i rideskolen samtykker man til at det kan taes bilder av rytter/hest som kan brukes i sosiale medier eller på vår nettside. Ønsker man å reservere seg mot dette, huker du av i påmeldingsskjema. 

Hunder

Det er ikke tillatt å ta med egne hunder til oss!! 

Bekledning 

Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm. Vi har dessverre ikke utlån av hjelmer. Grunnen til dette er at det er så viktig å ta vare på hjelmen, mister du den eksempelvis i bakken så kan hjelmen ha gått i stykker, uten at du ser det og den er da farlig å bruke. Vi får ikke fulgt med alle elever i forhold til hvordan de behandler hjelmen, så vi ønsker ikke å ta på oss ansvar for at hjelmene hele tiden er up to date. Det er også viktig å velge en hjelm som passer barnet ditt og sitter godt på hodet. Du er selv ansvarlig for å tilpasse dette før timen, du må også gjerne spørre oss om råd 🙂

Riktig skotøy er viktig .Ridning i jogge sko og små sko er ikke tillatt . Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene.  Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer).

Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale.

Vi har  noen sikkerhetsvester til utlån. Dette er påbudt for alle på sprangkurs, men ellers styrer du dette selv. Vi anbefaler selvfølgelig å alltid bruke vest ved ridning, her er det også viktig å finne en bekvem vest som ikke hindrer bevegelse.

Vektgrense

Vi har en vektgrense på 90kg for hestene, lavere for ponniene. Vi har både store og små ponnier, vi tilpasser. Dette av hensyn til hestene.

Med dette ønsker vi velkommen til ridekurs!