Hvordan starte å ri hos oss?

Trykk på «Fyll ut skjema» knappen under for å registrere deg for kurs/venteliste. Vi tar kontakt fortløpende. 

Fyll ut skjema!

Elinor blir ny rideskolesjef!

Elinor er kjent av de fleste i rideskolen, hun holder vanligvis rideleirer hos oss. Men nå har hun fått en ny hatt og en ny hverdag. Hun skal ta over ansvaret for rideskolen! Vi ser frem til en spennende høst! All kontakt vedr kursene taes da med Elinor, hun kan nås på 41255319. 

Kurstilbud

Stellekurs er nytt hos oss, dette passer de aller minste eller de som er ny i hesteverden. Vi lærer å stelle hesten, hvordan omgåes hesten i stallen og ved eksempelvis leing. Vi skal lære å bli trygg med hest, lære litt om fôring, hva spiser hesten, hva er det viktig at vi ikke gir hesten mm. Samt om skader hesten kan få og hvordan behandle disse.

Dette er også nyttig for de som allerede går i rideskolen.

Vi har foreløpig stellekurs mandager kl 18-19, dette er nyoppstartet kurs, og vi har fortsatt noen ledige plasser!

 

Påmelding stellekurs

Vi har ikke noen rene sprang eller dressurkurs. Vi deler opp året i perioder. Vi har en periode med dressur, hvor vi avslutter med program-ridning, hvor rytterne får protokoller og blir dømt som på stevne. Vi har perioder med sprang, bakkearbeid, bomarbeid, rideveier, sitstrening mm. Vi er også på tur. Dette for at elevene skal få variert trening og ikke minst riktig grunntrening.

Vi bruker mye leiere i rideskolen, dette for at elevene skal få bruke konsentrasjonen sin på å utvikle sits og balanse sammen med andre viktige ride-ferdigheter. Og ikke minst av hensyn til hesten. En ubalansert rytter vil gjerne holde seg fast i tøylene eller bruke tøylene for å reise seg opp og ned i salen. Dette vil da bidra til at rytteren drar hesten i munnen, noe vi selvfølgelig ikke ønsker. Rytterne skal lære å ri med en balansert, stødig og myk hånd. De skal lære respekt for hestens munn og vi skal lære riktig grunnridning slik vi slipper å bruke store virkemidler for å få hesten til å gjøre som den skal. Rytterene skal lære å ri på kompromiss og i samarbeid med hesten, ikke tvinge eller bruke makt.

Har man leier er det også lettere/kjappere å lære å eksempelvis ri lett, uten å klemme sammen bena. Ofte vil rytteren gjøre dette og da gi hesten direkte beskjed om øke tempo. Vi ser at vi unngår misforståelser mellom hest og rytter, ved å følge opp dette så tidlig som mulig. Vi ønsker følsomme, responsive hester og ryttere, som er klar på hva de skal 🙂

Vi trenger informasjon i forhold til hva vi har av tilgjengelige hester.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Sylvia på locarno67@icloud.com

Viktig informasjon til kurselever i rideskolen.

En ridetime varer i 60 minutter, dette inkluderer stelling og på-saling av hest, oppsitting og ned+oppskritting av hesten. Effektiv ridning mellom 40-45min. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. Ridekurset er bindene, velger man å avslutte kurset, får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre.

Det er forbudt å gå inn til hestene som er i luftegårdene og gå ikke inn til hestene i boksene uten tilsyn fra ansatt.

Betaling

All betaling av ridekurs og timer gjøres gjennom VIPPS, Dahl Equestrian Center 603633. Vi tar ikke imot kontanter. Husk å merke innbetaling med elevens navn og ukenummer for oppstart. Kvittering fremvises før timen starter. Vi har ikke påmelding for neste kurs, neste kurs starter automatisk og man vippser for ti nye uker før kursstart. Ønsker man ikke å være med videre, gir du beskjed til Sylvia på 95783468, i god tid før inneværende kurs ender. 

Ett kurs på ti uker, koster kr 2700.

Forsikring 

Vi har ansvarsforsikring men oppfordrer på det sterkeste alle som rir hos oss til å ha egen ulykkesforsikring. All ridning skjer på egen risiko. Ulykker kan inntreffe og det er dyr vi har med å gjøre. Så oppfordrer alle til å ha egen forsikring.

Foreldre har ansvar for at barn opptil 18år-følger opp våre sikkerhets rutiner under ridning og i kontakt med hestene. Ridning er en risikosport og alle som rir må bekrefte at de er informert om dette for å ri på vår rideskole.

Nye elever MÅ fylle ut påmeldingsskjema. Dette får du av instruktør før timen eller fyller ut på nettsiden vår.

Hunder

Det er ikke tillatt å ta med egne hunder til oss!! Dette av egen sikkerhet, blir hunden skadet/drept på vår eiendom, er vi ikke ansvarlig. Vi har både hester og hunder som ikke ønsker besøk.. 

Bekledning 

Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm. Vi har dessverre ikke utlån av hjelmer nå. Riktig skotøy er viktig .Ridning i jogge sko og små sko er ikke tillatt .  Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene.  Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer).

Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale.

Vi har  noen sikkerhetsvester til utlån. Dette er påbudt for alle på sprangkurs, knøttekurs og for alle under 14 år.

Vektgrense

Vi har en vektgrense på 90kg for hestene, lavere for ponniene. Vi har både store og små ponnier, vi tilpasser. Dette av hensyn til hestene.

Med dette ønsker vi velkommen til ridekurs!

Vi setter opp tilpassede kurs med variert trening, tilpasset hver rytters nivå og ferdigheter. Dette for å sikre at elevene får gjort hensiktsmessige øvelser for å kjappere kunne utvikle seg som rytter. I skjema over skriver du litt om hvilket nivå du er på. Se veiledning.

 

Til info

Våre erfarne trenere er tilgjengelig syv dager i uken. Alle våre hester er godt skolert og blir jevnlig korrektur ridd av våre ansatte ryttere. Dette er for å ivareta deg som kunde og sørge for at din vei til å bli en bedre rytter går lettere og ikke minst raskere. Når hesten er godt trent vil de hjelpe deg i stedet for å holde deg tilbake, vi mener dette er viktig helt fra start! Her får du individuelt tilpasset undervisning.

For den satsende rytter vil du få tett oppfølging av trener, utarbeidelse av treningsdagbok, stevneplan, stevnehjelp, muligheter for stevnetransport, tilpasset trening mm.

Har du spørsmål vedr rideskolen, oppstalling eller annet vedr driften av senteret? Jeg hjelper deg gjerne! Jeg er tilgjengelig på telefon 95783468.

....
Sylvia
Sylvia DahlAdministrerende

Har du spørsmål vedrørende hestene? Jeg hjelper deg gjerne! 🙂

....
Leoni
LeoniAnsvarlig for hestene

Vårt team

Ingrid Åbotsvik
Ingrid Åbotsvik
Ridelærer
Ingrid er 96´modell og er i skrivende stund et nytt tilskudd til rideskoleteamet. Ingrid har mange år bak seg som rideskoleinstruktør, hun har...
Martine Silkoset
Martine Silkoset
Rytter/rideskoleassistent
Martine er 07´modell  og har vært en del av vårt team en god stund. Hun er super positiv og veldig flink til å hjelpe til. Martine er...
Leoni Raastad Dahl
Leoni Raastad Dahl
Ridelærer/Rytter/Rideskoleassistent
Leoni er som en Even, en potet og har mange hatter. Som datter på gården har hun klart en egeninteresse for driften men konkurrerer også aktivt...
Even Langeteig
Even Langeteig
Ridelærer/Rytter/Rideskoleassistent
Even er 03´modell og en blid kar! Even har mange hatter her hos oss på Dahl, han underviser i rideskolen, leier på kurs, rir mm. Han er vår...
Thea Myromslien
Thea Myromslien
Rytter/rideskoleassistent
Hello! Thea Thea har vært hos oss en god stund nå, hun er snill og omsorgsfull. Thea rir hesten Duke (som er den fineste hesten på stallen...
Elinor Røise
Elinor Røise
Ridelærer
Elinor Elinor har nå fått en ny hatt og en ny hverdag! Hun skal nemlig ta over ansvaret for rideskolen og skal være fulltidsansatt her i ett år!...
Sylvia Raastad Dahl
Sylvia Raastad Dahl
Driftsansvarlig, trener
Excerpt
Felix Raastad Dahl
Felix Raastad Dahl
Rideskoleassistent/stallmedarbeider
Hello! Felix Felix er sønn på gården og har også mange hatter. Han leier i rideskolen fast en dag i uken men hjelper til der han kan. Felix har...
Raymond Raastad Dahl
Raymond Raastad Dahl
Anleggsansvarlig
Raymond Raymond er padre familias. Raymond er utdannet tømrer men jobber innen coiled tubing. Raymond har ansvaret for drift av bygningene og...