Work in progress

En ny desember på gården, vi er akkurat ferdig med et velykket juleshow. Så gøy! Og så mange som kom! Covid situasjonen har gjort ting vanskelig men vi har heldigvis kommet oss igjennom helskinnet enn så lenge. Vi er heldige som har så stor plass og at folk er flinke til å ta hensyn.

Vi var uheldig å få en vannlekkasje i andre etasje men Raymond og hans far var kjappe på ballen og fikk løftet opp gulv og åpnet tak og tørket opp. Takk og lov for en handy mann og svigerfar!

Det er mye nytt siden sist jeg skrev her, vi har eksempelvis kjøpt ti campinghytter til rideleirer mm. Det er litt av ett prosjekt og akkurat nå føles det litt som om vi har tatt oss vann over hode men det blir nok bra. Go hard or go home, er det ikke det de sier…? Det vil lette mye for oss å få opp hyttene selv om telt er topp! Vi har jo vært utrolig heldige med både vær og folk 🙂 Men skal bli deilig at man kan sove i hytter. De skal renoveres og det blir fire soveplasser i hver hytte. Det blir en egen hytte til instruktørene med oppholdsrom og kjøkken.

Det er forøvrig en liten kjøkkenkrok i de små hyttene også samt ett kjøkkenbord. Det kommer også kjøleskap i de fleste sånn at elevene kan ha tilgang på kald drikke mm.

Hyttebyen på Dahl 😛

Ellers skal jeg bruke julen på å gjøre klart for neste år vedr rideskolen, vi søker stadig flere ridelærere da vi har lange ventelister. Vet du om noen eller har lyst så ikke nøl med å ta kontakt med meg på 95783468.

Juleshowet gikk utrolig knirkefritt, er så glad for det, ble en super opplevelse med mange gode minner.

Nå er det siste uken før jul med rideskolen og det har vært noen spennende timer så langt! Jeg har hatt en del av timene selv og har gitt elvene utfordringer og oppgaver som kanskje er utenfor comfortsonen men som alle har mestret med glans:)

I juleukene er det muligheter for de som har hester på delfôr, å ri hesten på tur og stelle de.

Tiden går så utrolig fort! Vi har hatt en del utfordringer vedr frossent vann, mye snø og lite strøm i paddockene. Vi lærer hele tiden noe nytt og det går sakte med sikkert fremover. Vi har fått ny hest på stallen, Donatello. Han tilhører Tanja Lillemæhlum. Hun og mannen Kim er ett fint tilskudd på oppstallørfronten. Vi håper de vil trives hos oss 🙂

Ellers går det fremover i andre etasje av stallen, vi skal ha inn nye bokser, vaskespilt, salrom mm. Vi blir iaf ikke arbeidsledig med det første.

På hestefronten har det vært noen tøffe mnd med tap av Chester og Goldie.

Jeg mistet min beste venn gjennom hele 18år samt føllet hennes. Hadde gledet meg så til å få henne hjem til Norge etter flere års opphold i utlandet. Hun vil bli dypt savnet og det føles ut som om jeg har mistet en stor del av meg og må finne ut hvem jeg er uten henne. Så utrolig mange år med oppturer og nedturer. Qui har vært med på alt. Hun er den beste hesten jeg noen sinne har ridd og den som har gitt meg mest utfordring. Hele familien min må nå takle tapet av denne utrolige dama som har preget livet til så mange. Jeg er så glad for at jeg har to avkom etter henne. Gleder meg til fremtiden med de.

Det ble ett flott arrangement! Så mange flinke ryttere og topp oppmøte på publikumsfronten. Det be solgt masse gode kaker og det var topp stemning.

Dette var ett arrangement vi hadde sammen med Hedemarken rideklubb og takk til AK som representant for klubben.

Vi var også så heldige å bli sponset av Plantasjen på midtstranda. Et bredt utvalg av forskjellige planter og krukker. Aldri har banen sett så fin ut. Topp service i butikken med godt utdannende ansatte.

Vi fikk også flotte premier sponset av Ilset Salmakeri !

Synes jeg alltid starter med; tiden flyr forbi, men det er så sant. Skjønner ikke hvor dette året har blitt av! Nå er det snart jul igjen.. Det har vært noen tøff uker, jeg steilet rundt med hest i fjor, det ble en del skader pga hesten landet som han gjøre og var for treg til å reise seg. Kort sagt jeg fikk en del brudd i ansiktet og ett lite ett i nakken. Kunne gått så mye verre. Pga omfanget av skader i ansikt/kjeve/nese mm så måtte jeg gjennomgå en omfattende operasjon, nå for noen uker siden. Som jeg nå fortsatt er sykemeldt fra. Klarte også å knekke noen ribben innimellom her. Flink som jeg er..

I går måtte vi også dessverre avlive en av våre flotte skoleponnier. Det var utrolig vondt og vi mistet en god venn. Takk til Lisel som gjore en vond prosess så fin som mulig. Og takk til Johanne som var med. Goldie hadde ikke ett lett liv og jeg reddet han fra mishandling. Vi brukte lang tid på å få han trygg og han rakk å lære opp små venner i rideskolen, han fikk kose seg hele sommeren på beite med vennene sine og han ble elsket. Han fikk også en fredfull overgang til den andre siden. Han blir aldri glemt. <3

 

Kjell og Raymond har gjort en knall god jobb med nytt gjerde. Vi har satt opp nytt gjerde bak ridehallen da vi ønsker at de hestene som ønsker det skal få gå sammen med vennene sine på store nok områder, også på vinteren. Dette er ett midlertidig gjerde da skrittemaskinen vil bli satt opp på samme sted. MEN det får bli til neste år.

Vi har planert en del med gravemaskin men det gjenstår fortsatt en del arbeid. Felix B, Hanne og Even gjorde også en flott jobb med å skru ut gamle isolatorer. Det var jammen nok av de, men flott til gjenbruk.

Baksiden av hallen skal eller er delvis planert ut i påvente av utebokser. Om jeg får overbevist Raymond om ny innredning oppe, så bruker vi den gamle innredningen ute, dvs er jo bare frontene men tipp topp med gjenbruk.

Ellers er endelig vaskemaskinen ferdig installert og det vaskes for harde livet 🙂

Halloweenfeiringen ligger også bak oss. Et vellykket arrangement men mange fornøyde barn! Det var utrolig moro ! Men takk og lov for gode hjelpere, her var det mange som sto på for å gjøre dette til en fantastisk kveld for barna! All ære til de og vi er takknemlig! Dere vet hvem dere er 🙂

Vi var også så heldige å bli sponset av Spar på Vang, som stilte med pizza og drikke til alle deltagerne.

Det skjer ting hele tiden. Vi er heldige å ha snille foreldre som hjelper til og gode venner og bekjente. Uten de hadde alt tatt så evindelig mye lengre tid. Vi har flyttet gjerdene slik at hestene får gå i flokk og de trives veldig godt med det. Vi fortsetter å rydde gammelt rask som har vært der siden tidenes morgen og kjørte akkurat bort ett nytt lass. Vi er blitt venner med alle på Sirkula og Ragnsells 😛 Har ikke tall på hvor mye gammelt skrot og søppel vi har kjørt bort. Kjedelig å rydde etter andre men å se hvor fint det er blir er digg!! Salrommet til oppstallørene har fått flis på gulvet, veggene er sanert x4, skrubbet og malt. Vi har fått opp ny innredning og oppstallørene har begynt å flytte inn. Vi har slått ned påler på det ene utegangsbeitet og Kjell var veldig hjelpsom der vi ikke fikk de ned i bakken. Så takk for all hjelp, Kjell! Vi er veldig takknemlig for at du tar deg tid og hjelper oss! Nå skal det trekkes tråd og vi tar en runde på resten av gjerdet. Det blir ikke satt i nye stolper i år, på resten av gjerdet, bare i front. Utegangsstallen trenger ett ansiktsløft for å si det mildt og vi skal prioritere dette slik at vi får ett beite til og kan tilby utegang. De som følger snappen vår;dahlequestr2020, har muligens sett at vi har ryddet under låvebroen. Vi er vel en overdrivelse, det var min far som gjore det. Takk og lov, for vi fant flere døde “ting” … nok om det. Rommet er ryddet og kan muligens være ett sted hvor Raymond kan sveise. Vi har og fått flyttet ut en del redskaper og frigitt plass i det som blir nytt pusse spilt og vaskespilt. Vi venter på Kubberød, som skulle sende siste rest av de nye boksene og håper det kommer snart slik vi får gjort klart til ny hest.

Da har vi flyttet gjerdet på beite, vi flytter det rundt slik at hestene får spist litt og litt. Nå går de fire-fem stk på det ene beitet og tre på det andre. Vi har strøm i kun ett beite og det er beitet som skal stå permanent. Etterhvert når vi får lagt en plan på hvordan vi vil ha det så blir det flere permanente gjerder med strøm.

Det gamle salrommet ble i dag strippet for alt inventar og alt ble sanert.

Vi har jo alt sanert men tenker det er greit med runde nr 23 også. Vi bruker så sterke midler at her er det behov for gassmaske! Ikke en soppspore skal overleve. Vi skal male salrommet og så blir det laget skap til de få oppstallørene vi skal ha. Deilig med nok plass!

Vi mangler en del planker og div andre ting som ikke ble levert på boksene så får dessverre ikke klar de to siste før vi får tilsendt dette. Skikkelig kjipt at ikke alt kom når det skulle da Raymond snart reiser til Nordsjøen og alt blir forsinket :/

I dag begynte Raymond og hans far på kledningen ute, grunnet manglende takrenner så har vannet rent rett ned langs veggen over lengre tid og resultert i at kledningen er blitt ødelagt.

Fredag neste uke skal vi arrangere en samling for de som trener her, har du egen hest og ønsker undervisning her så send gjerne en melding på vår Facebookside, så er du/hjertelig velkommen!

Boksene i ponni stallen begynner å ta form. Endelig, det føles ut som en evighet selv om det egentlig ikke har gått så lang tid og vi har gjort så utrolig mye annet.

Et godt eksempel er som i går, når jeg og Elinor satt opp nye gjerder. Vi bruker lang tid på å sette opp stolpene, da mest på å banke de ned i bakken. Blant annet. Raymond derimot bruker tre slag typ for å banke pålen i bakken med slegga… Så da ber vi han om å hjelpe oss litt og han må da gå fra det han egentlig holdt på med som var å sette opp de nye boksene.. Ting tar tid!

Boksene var heller ikke enkle å sette opp, det er kutting, sveising, tilpassing, måling, hamring, saging mm. Jeg som trodde dette var som ett byggesett fra IKEA… not so much! Bra en har en Petter Smart av tømrete mann.

Ellers er de nye hestene begynt å tilpasse seg sitt nye liv. Det var en strabasiøs tur fra Irland og hestene var ganske medtatte og slitne. Og ikke minst tynne. Det vil ta tid å få disse fetet opp, muskulert og i form, men det kommer og jeg gleder meg! Det er så utrolig givende å kunne få bruke tid sammen med disse fantastiske dyrene! Vi er så heldige!

Duke begynner å bli ridehest i stedet for galopphest. Det er spennende med en slik stjerne som han på stallen og det merkes at han er en vinner. For en hest!

Vi kan se videoene av han på YOUTUBE gang på gang. https://www.youtube.com/watch?v=XWBJP8USbls her er ett av mine favoritt løp! For en fyr!

Gjerder er et evig bry. Det er dyrt og det tar ekstremt lang tid å sette de opp. Gjerdene på beite bak huset begynner å bli ferdig men det er fortsatt en lang vei å gå. Det som sto der fra før var dekket av mose og eldgammelt, treet var begynt å råtne og det var på høy tid å få gjort noe med dette. Ikke minst for naboens skyld, det så virkelig ikke pent ut. Paddock gjerdene var og i en sørgelig stand og vi har jobbet hardt for å få disse utbedret. Skiftet ødelagte bord og stolper. I stykker gnagde stolper ble brent og byttet ut og en del tråd samt vi har fått satt på strøm på den ferdige rekken. Nå mangler bare den siste paddocken på ene rekken samt strøm så er vi ferdig der. Vurderer også å male disse etterhvert.

Dette er den første stallen som blir utbedret. Vi har allerede sanert hele stallen, fjernet en dør og revet all innredning i det som muligens har vært fôr rom. Det var store mengder sopp her så derfor måtte en del rives og brennes og tilslutt saneres.

Rommet blir salrom, tror jeg da:P ikke helt bestemt meg ennå.

Vaskespiltet trengte og en skikkelig oppgradering og det ble lagt ned noen timer bare for å få av gammel dritt, her var det ikke vasket på aldri så lenge. Nytt sluk er bestilt og det skal legges flis.

Her er en del av frontene vasket men mye gjenstår. Noen av boksene hadde så mye gammel dritt på veggene at det er til å grine av. Ikke særlig hygenisk for hverken folk eller fe.. Den ene boksen har vi vasket i vel fem omganger og skrapet dritt av veggen med brekkjern.. og ennå ser det ut som en godt over middels bedriten boks.

Deler av stallen er blitt sanert og vasket, det står fortsatt igjen MYE arbeid. Vi prøver så godt vi kan å klargjøre for ankomst av de første hestene som allerede er den 1mars!! Vi har også revet en del på grunn av sopp, svart røyk fra ett stort bål med soppinfisert materiale. Deilig å få det unna. Snar skal elektriker inn så vi får brannsikret stallen. Alle lamper skal byttes slik de møter godkjent standard.

Vaskespiltet er nå klart for å pigges opp for å legge nytt sluk med sandfanger slik det ikke går tett. Det skal kles om, få nytt vindu, ventilasjonsluke og ikke minst gummidekke!

 

Vaskespiltet trengte og en skikkelig oppgradering og det ble lagt ned noen timer bare for å få av gammel dritt, her var det ikke vasket på aldri så lenge. Nytt sluk er bestilt og det skal legges flis.

Strømmen gikk i ett sett da det ikke er nok kapasitet. Vi har hatt en del elektrikere på befaring med valget falt på Solberg Elektro installasjon som hadde det beste tilbudet. Lampene i stallen er også i dårlig stand og klar for utskiftning. Det kommer også ny belysning i hallen, brann anlegget må også oppgraderes da dette ikke er hverken oppdatert eller kontrollert og sikringsboksen flyttes for bedre benyttelse.

Vi starter med å grave, skrape og fjerne den gamle bunnen, den flyttes ut til utendørs ridebane hvor den blir bunnfyll. Så skal hele bunnen rettes og det blir lagt på en stabiliserende masse og alt blir gått over med laser skjær så vi er sikre på at underlaget blir jevnt. Så kommer ny bunn og denne blir fordelt og kjørt over med laser igjen for å sikre at den blir helt rett og fin. Vi gleder oss!

Nå er det en stund siden jeg har fått oppdatert siden, mye har blitt gjort. Vi har kommet i gang med undervisningen, noe som er svært gledelig i disse tider! Vi passer på å holde oss innenfor corona restriksjonene. Vi har fått en ny hest på stallen og vi er snart ferdig med boksene i den ene stallen og kan snart åpne for en ny fast oppstallør. Vi har også bygget om en del av paddockene men her er det fortsatt en liten vei å gå. Ellers er det ryddet og kjørt bort store mengder skrap fra tidligere eiere og vi har luket og ryddet rundt ridehall og ellers. For rom er nesten ferdig og det meste av nye vinduer er kommet opp.

I dag begynte entreprenør å grave i hallen. Hurra, hurra, hurra!

Jeg har ikke en gang flyttet og jeg har fått med meg at dette har vært ett betent tema. Ja, det har vært store mengder ulike typer sopp i stallen. Men i samarbeid med Polygon så blir disse utryddet. Hele stallen saneres og infiserte områder enten saneres eller fjernes. Polygon vil i etterkant av sanering kvadruppelsjekke at både luftbåren og annen type sopp er fullstendig borte!

Spørsmål eller gode idéer?

Phone 95783468, 99001161
Address Norge, 2323, Hamar, Gåsbuvegen