Work in progress

Her kan du lese litt om hva som skjer på gården, hva vi gjør av oppgraderinger, stemning og fremtidsplaner. Kom gjerne med tilbakemeldinger i kommentarfeltet.

Dagene flyr forbi, vi har nesten fått revet alle boksene i stallen i andre etasje. Kan ikke si jeg gleder meg til å begynne å vaske men sånn er det bare. Håper Alex kan komme og hjelpe oss slik som med stallen nede. Henne rare humor og godt humør er en topp motivator. Tror vi alle trenger en liten boost etter non stop jobbing siden mars. Salrommet mitt blir og langsomt innredet. Da fikk jeg endelig bestemt meg for belysning og gikk for en kul vri med spotter. Legger ut på snap; dahleqestr2020. Farger har jeg ikke bestemt meg for ennå. Har både parkett og laminat, men da ikke klart å bestemme meg for hva jeg skal ha. Om noen har noen tips i forhold til slitasje, striper osv. så send meg gjerne en melding.

Det skjer ting hele tiden. Vi er heldige å ha snille foreldre som hjelper til og gode venner og bekjente. Uten de hadde alt tatt så evindelig mye lengre tid. Vi har flyttet gjerdene slik at hestene får gå i flokk og de trives veldig godt med det. Vi fortsetter å rydde gammelt rask som har vært der siden tidenes morgen og kjørte akkurat bort ett nytt lass. Vi er blitt venner med alle på Sirkula og Ragnsells 😛 Har ikke tall på hvor mye gammelt skrot og søppel vi har kjørt bort. Kjedelig å rydde etter andre men å se hvor fint det er blir er digg!! Salrommet til oppstallørene har fått flis på gulvet, veggene er sanert x4, skrubbet og malt. Vi har fått opp ny innredning og oppstallørene har begynt å flytte inn. Vi har slått ned påler på det ene utegangsbeitet og Kjell var veldig hjelpsom der vi ikke fikk de ned i bakken. Så takk for all hjelp, Kjell! Vi er veldig takknemlig for at du tar deg tid og hjelper oss! Nå skal det trekkes tråd og vi tar en runde på resten av gjerdet. Det blir ikke satt i nye stolper i år, på resten av gjerdet, bare i front. Utegangsstallen trenger ett ansiktsløft for å si det mildt og vi skal prioritere dette slik at vi får ett beite til og kan tilby utegang. De som følger snappen vår;dahlequestr2020, har muligens sett at vi har ryddet under låvebroen. Vi er vel en overdrivelse, det var min far som gjore det. Takk og lov, for vi fant flere døde «ting» … nok om det. Rommet er ryddet og kan muligens være ett sted hvor Raymond kan sveise. Vi har og fått flyttet ut en del redskaper og frigitt plass i det som blir nytt pusse spilt og vaskespilt. Vi venter på Kubberød, som skulle sende siste rest av de nye boksene og håper det kommer snart slik vi får gjort klart til ny hest.

Da har vi flyttet gjerdet på beite, vi flytter det rundt slik at hestene får spist litt og litt. Nå går de fire-fem stk på det ene beitet og tre på det andre. Vi har strøm i kun ett beite og det er beitet som skal stå permanent. Etterhvert når vi får lagt en plan på hvordan vi vil ha det så blir det flere permanente gjerder med strøm.

Det gamle salrommet ble i dag strippet for alt inventar og alt ble sanert.

Vi har jo alt sanert men tenker det er greit med runde nr 23 også. Vi bruker så sterke midler at her er det behov for gassmaske! Ikke en soppspore skal overleve. Vi skal male salrommet og så blir det laget skap til de få oppstallørene vi skal ha. Deilig med nok plass!

Vi mangler en del planker og div andre ting som ikke ble levert på boksene så får dessverre ikke klar de to siste før vi får tilsendt dette. Skikkelig kjipt at ikke alt kom når det skulle da Raymond snart reiser til Nordsjøen og alt blir forsinket :/

I dag begynte Raymond og hans far på kledningen ute, grunnet manglende takrenner så har vannet rent rett ned langs veggen over lengre tid og resultert i at kledningen er blitt ødelagt.

Fredag neste uke skal vi arrangere en samling for de som trener her, har du egen hest og ønsker undervisning her så send gjerne en melding på vår Facebookside, så er du/hjertelig velkommen!

Boksene i ponni stallen begynner å ta form. Endelig, det føles ut som en evighet selv om det egentlig ikke har gått så lang tid og vi har gjort så utrolig mye annet.

Et godt eksempel er som i går, når jeg og Elinor satt opp nye gjerder. Vi bruker lang tid på å sette opp stolpene, da mest på å banke de ned i bakken. Blant annet. Raymond derimot bruker tre slag typ for å banke pålen i bakken med slegga… Så da ber vi han om å hjelpe oss litt og han må da gå fra det han egentlig holdt på med som var å sette opp de nye boksene.. Ting tar tid!

Boksene var heller ikke enkle å sette opp, det er kutting, sveising, tilpassing, måling, hamring, saging mm. Jeg som trodde dette var som ett byggesett fra IKEA… not so much! Bra en har en Petter Smart av tømrete mann.

Ellers er de nye hestene begynt å tilpasse seg sitt nye liv. Det var en strabasiøs tur fra Irland og hestene var ganske medtatte og slitne. Og ikke minst tynne. Det vil ta tid å få disse fetet opp, muskulert og i form, men det kommer og jeg gleder meg! Det er så utrolig givende å kunne få bruke tid sammen med disse fantastiske dyrene! Vi er så heldige!

Duke begynner å bli ridehest i stedet for galopphest. Det er spennende med en slik stjerne som han på stallen og det merkes at han er en vinner. For en hest!

Vi kan se videoene av han på YOUTUBE gang på gang. https://www.youtube.com/watch?v=XWBJP8USbls her er ett av mine favoritt løp! For en fyr!

Gjerder er et evig bry. Det er dyrt og det tar ekstremt lang tid å sette de opp. Gjerdene på beite bak huset begynner å bli ferdig men det er fortsatt en lang vei å gå. Det som sto der fra før var dekket av mose og eldgammelt, treet var begynt å råtne og det var på høy tid å få gjort noe med dette. Ikke minst for naboens skyld, det så virkelig ikke pent ut. Paddock gjerdene var og i en sørgelig stand og vi har jobbet hardt for å få disse utbedret. Skiftet ødelagte bord og stolper. I stykker gnagde stolper ble brent og byttet ut og en del tråd samt vi har fått satt på strøm på den ferdige rekken. Nå mangler bare den siste paddocken på ene rekken samt strøm så er vi ferdig der. Vurderer også å male disse etterhvert.

Dette er den første stallen som blir utbedret. Vi har allerede sanert hele stallen, fjernet en dør og revet all innredning i det som muligens har vært fôr rom. Det var store mengder sopp her så derfor måtte en del rives og brennes og tilslutt saneres.

Rommet blir salrom, tror jeg da:P ikke helt bestemt meg ennå.

Vaskespiltet trengte og en skikkelig oppgradering og det ble lagt ned noen timer bare for å få av gammel dritt, her var det ikke vasket på aldri så lenge. Nytt sluk er bestilt og det skal legges flis.

Her er en del av frontene vasket men mye gjenstår. Noen av boksene hadde så mye gammel dritt på veggene at det er til å grine av. Ikke særlig hygenisk for hverken folk eller fe.. Den ene boksen har vi vasket i vel fem omganger og skrapet dritt av veggen med brekkjern.. og ennå ser det ut som en godt over middels bedriten boks.

Deler av stallen er blitt sanert og vasket, det står fortsatt igjen MYE arbeid. Vi prøver så godt vi kan å klargjøre for ankomst av de første hestene som allerede er den 1mars!! Vi har også revet en del på grunn av sopp, svart røyk fra ett stort bål med soppinfisert materiale. Deilig å få det unna. Snar skal elektriker inn så vi får brannsikret stallen. Alle lamper skal byttes slik de møter godkjent standard.

Vaskespiltet er nå klart for å pigges opp for å legge nytt sluk med sandfanger slik det ikke går tett. Det skal kles om, få nytt vindu, ventilasjonsluke og ikke minst gummidekke!

 

Vaskespiltet trengte og en skikkelig oppgradering og det ble lagt ned noen timer bare for å få av gammel dritt, her var det ikke vasket på aldri så lenge. Nytt sluk er bestilt og det skal legges flis.

Strømmen gikk i ett sett da det ikke er nok kapasitet. Vi har hatt en del elektrikere på befaring med valget falt på Solberg Elektro installasjon som hadde det beste tilbudet. Lampene i stallen er også i dårlig stand og klar for utskiftning. Det kommer også ny belysning i hallen, brann anlegget må også oppgraderes da dette ikke er hverken oppdatert eller kontrollert og sikringsboksen flyttes for bedre benyttelse.

Vi starter med å grave, skrape og fjerne den gamle bunnen, den flyttes ut til utendørs ridebane hvor den blir bunnfyll. Så skal hele bunnen rettes og det blir lagt på en stabiliserende masse og alt blir gått over med laser skjær så vi er sikre på at underlaget blir jevnt. Så kommer ny bunn og denne blir fordelt og kjørt over med laser igjen for å sikre at den blir helt rett og fin. Vi gleder oss!

Nå er det en stund siden jeg har fått oppdatert siden, mye har blitt gjort. Vi har kommet i gang med undervisningen, noe som er svært gledelig i disse tider! Vi passer på å holde oss innenfor corona restriksjonene. Vi har fått en ny hest på stallen og vi er snart ferdig med boksene i den ene stallen og kan snart åpne for en ny fast oppstallør. Vi har også bygget om en del av paddockene men her er det fortsatt en liten vei å gå. Ellers er det ryddet og kjørt bort store mengder skrap fra tidligere eiere og vi har luket og ryddet rundt ridehall og ellers. For rom er nesten ferdig og det meste av nye vinduer er kommet opp.

I dag begynte entreprenør å grave i hallen. Hurra, hurra, hurra!

Jeg har ikke en gang flyttet og jeg har fått med meg at dette har vært ett betent tema. Ja, det har vært store mengder ulike typer sopp i stallen. Men i samarbeid med Polygon så blir disse utryddet. Hele stallen saneres og infiserte områder enten saneres eller fjernes. Polygon vil i etterkant av sanering kvadruppelsjekke at både luftbåren og annen type sopp er fullstendig borte!

Spørsmål eller gode idéer?

Phone 95783468, 99001161
Address Norge, 2323, Hamar, Gåsbuvegen