Charlie

Fra ankomst til nå

Startet med å longere han og så sette meg opp, red han noen runder i longerings ringen så ned på ridebanen. Han var ganske spent og var. Skrittet, travet og galopperte dog ikke mye galopp.

Etterhvert har jeg brukt en del tid på å få han jevn og stabil i alle gangarter. Han lærte å ta kontakt gjennom bittet, søke ned og gå stabilt til tøylen, han kan fortsatt være noe urolig men ikke utpreget og som regel kun når han starter eller har galoppert.

Han fikk lære å forme seg fint rundt innvendig sjenkel og styres fra utvendig hånd til innvendig sjenkel.

Øvet en del på jevne overganger noe som han er god på, Charlie er lydhør og arbeidsvillig. Han aksepterte meg som sjef etter noen bukk første dagen og noe testing underveis. Har korrigert han hver eneste gang og mye ros. Han trives svært godt med variert arbeid på banen.

Galoppen begynner å bli veldig bra og i går begynte også byttene å sitte, vi fikk fire rene bytter ved x.

Har brukt min datter som testrytter for å sikre at han også oppfører seg med en mindre og ikke så erfaren rytter. Han testet også henne men fikk knekt koden og korrigert han også der. Hun hoppet han med meg på bakken. ( Dette for at han skulle hoppes inn av mindre rytter (når man først hadde en dyktig liten en tilgjengelig)samt jeg styrer alt av avstander, korrigering og kommando fra bakken) Vi la først ut trav bommer, som ved alle øvelser red hun han i en pen bue og på en rett linje inn, etter øvelsen red hun en overgang og vendte så tilbake og repiterer. Alltid en usynlig halvparade for å forberede for ny kommando. Så galoppbommer, samme der. Pen bue, jevnt tempo, rett stilt hest.

Neste gang satt vi opp ett lite kryss og gjentok denne gang på diagonalen. Igjen fokus på lydighet, tempo, overganger og ridevei. Dette for å gi han best mulig grunnlag for videre trening.

Gangen etter la vi ut en travbom foran og bak dette for å få en bedre bue over spanget, trene spenst og gjøre det enklere med hensyn til avstand for hesten mm.  Han knotet litt i begynnelsen som med alle øvelsene så ville han i starten løpe inn. Men etter korrigering løste dette seg og han begynte å høre på halvparadene.

i dag red jeg han en tur, jeg hater å ri på tur og er stort sett livredd for å ri i terrenget. Men Charlie var superfin og rolig. Selv når jeg syntes ting var rimelig skummelt så beholdt han roen og loset oss over myrer, ned bratte bakker, gjennom trange passasjer osv 🙂 Fikk travet litt og. Kikket ikke på en ting og var bare super.

Ja holdt på glemme det… har trent en del på lydighet på gangen og ved påsaling. Og i dag vrinsket han meg velkommen og kom travende så tror han liker å jobbe 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *